Fotolijsten en Fotoalbums 

Origineel teak hout 

Bewust kiezen voor duurzaamheid in fotolijsten en voor hergebruik en herwaardering van bestaande materialen. Zo draag ik met de landelijke stijl / sloophout fotolijsten bij aan een beter milieu en aan meer welvaart voor de mensen met wie ik samenwerkt.

De fotolijst collectie wordt gemaakt in een klein overzichtelijk fabriekje in Noord-India. Alles wordt in dit fabriekje zelf gedaan, vanaf het uitzoeken van het hout tot en met het inpakken in de container. Een groep van ongeveer 85 timmermannen werkt aan deze collectie. Het gebruikte hout is afkomstig uit heel India en komt uit oude huizen (Haveli’s) of gebouwen die toch gesloopt moeten worden. Het hout krijgt nu een nieuwe bestemming en wordt niet meer alleen als brandhout gebruikt. In de loop der jaren heeft het hout veel weersomstandigheden doorstaan (extreem warm, droog, vochtig). Veel planken zijn wel 30 jaar oud. Fotolijsten zijn hierdoor heel sterk en stabiel. 

Veel hout dat wordt gebruikt is teakhout, dit zit solide in elkaar en is vrij zwaar. 

Museum kwaliteit fotolijsten 

Moderne / museum kwaliteit fotolijst in twee afmetingen.

Deze lijsten hebben aan aluminium basis waardoor de zichtzijde smal kan blijven 0,7cm het aluminium is bekleed met een hoogwaardig notenhout fineer en is 3,5 hoog/diep. De foto ligt verdiept in de lijst afstand tussen het 70% uv werend non reflective Art Glass wordt gecreëerd door een spacer/glaslat van 0,5cm.

Horizontaal of verticaal op te hangen. Dit is een luxe / moderne fotolijst.

Fotoalbums handmade

All producten