top of page

Canon Nederland & Helena and Sisters.

Gepubliceerd op 12 Juni 2020 bij Canon #canonnederland hieronder de 3 links:

https://www.instagram.com/p/CBV3C7oj6Db/

https://www.instagram.com/p/CBX9wwhjNOA/

https://www.instagram.com/p/CBaI1rjj7BP/

Portretten:

Hi. Ik ben Helena en met deze take over wil ik je graag mijn werk laten zien en hoe verschillende vormen van fotografie mij inspireren, fris houden en voeden. 

 

Het ene moment kan ik mijn creativiteit laten bloeien in de studio in Leiden en het andere moment ben ik getuige van een overvloed aan liefde bij jonge ouders en hun pasgeboren baby’tje.  Of bij geliefden die op een hele speciale dag ‘ja’ tegen elkaar zeggen. Newborn fotografie, trouwfotografie, street style fashion fotografie, kleine events fotografie, portretten, studio fotografie : ik hou ervan om afwisselend te werken. 

Ik zie schoonheid in iedereen. Iedereen is anders en beleeft dingen anders. Mijn doel is om een glimp van op te vangen en het te vereeuwigen. 

 

Zoals Allan Watts (Engelse filosoof) eens zei: Play and get paid! Die vier woorden ben ik nooit vergeten en heb die in mijn leven toegepast. 

Voor mij is fotografie spelen, tegelijkertijd voel ik mij dienstbaar en verbonden met anderen, zo kan ik direct terug geven aan de mensen. ‘’I am at your service’’ zo voelt het, het gaat niet alleen om mij, het gaat om iemand anders blij maken met mooi beeld. Uit dit gevoel is Helena and Sisters ontstaan. 

 

Mensen fotograferen is super spannend, het is veel tegelijkertijd: dicht bij met de camera, persoon uitleggen wat je doet, contact maken en zoeken naar dat rust momentje, dat momentje wanneer een persoon eventjes geen gedachtes heeft of juist opzoek gaat naar de gedachtes. Mijn eigen energie is belangrijk, mensen voelen heel goed aan wat je van ze vindt en hoe je je voelt. 

Als ik een foto maak van iemand dan voel ik oprechte liefde en zie ik een prachtig persoon voor mij staan en ik blijf in dat gevoel.

Iemand geruststellen is dan niet echt nodig mensen ervaren de rust en liefde en daar uit volgt een beeld. 

Ok! Niet al te spiritueel maar de energie is belangrijk, naast licht is de energie waar in ik werk voor mij super belangrijk.

 

Met portretten maken is ook mijn tip:

Voel je goed! Niet te hard denken.

Hapje eten, een fijn muziekje aanzetten, meditatie. Voor dat je begint met foto’s maken neem diep adem en zorg dat je in het moment blijft. Vanuit het moment zie je veel meer dan als je ontzettend hard aan het denken bent. 

 

Ik fotografeer met Canon mark II of III en gebruik de lens EF 50mm f1.2L of EF 35mm F1.4L

Canon mark III is mijn lievelingscamera, als ik een bruiloft vastleg dan fotografeer ik wel met beide camera’s. Met portretten wissel ik vaak af.

Licht: Meestal fotografeer ik met daglicht, goed daglicht zoeken is heel spannend altijd. In de wintermaanden als het te donker is gebruik ik de flitsers. 

 

 

 

Casper Faassen / Studio te Leiden:

 

Het is heel fijn om met een ervaren fotograaf te werken, ons fotografie genre is niet hetzelfde en dat is niet erg. Het creatief process is herkenbaar en heel inspirerend. 

Met deze beelden laat ik de studio in Leiden zien. Dit is de studio van @casperfaassen waar ik ook regelmatig fotografeer.

 

In de studio fotografeer ik Casper aan het werk en fotografeer ik ook voor mijn klanten in de mode, portretten, product fotografie maar ook mijzelf leg ik regelmatig speels vast. 

 

Deze beelden zijn van de afgelopen fotoshoot van Casper de - Geisha dance series.

Ik maak hier foto’s van Casper aan het werk in zijn studio. 

Voordat de fotoshoot begint heb ik altijd een kort werkoverleg met Casper, vooral gericht op de praktische zaken + verwachtingen. Zodat ik tijdens het fotograferen niet twijfel over bv. waar ik sta, het geluid, waar ik op moet letten etc. 

 

Het is prachtig om de dansers zo mooi te zien bewegen en hoe Casper de fotoshoot kalm begeleidt. 

Het voelt alsof ik in een live show zit; in de front row seat. 

 

Mijn tip: om eens te samen werken met een fotograaf.

Door samen te werken leert je ontzettend snel en veel uitdagingen die je hebt zijn herkenbaar. 

Als je vast loopt kan je snel samen overleggen en een oplossing bedenken zo dat je weer snel kan creëren.  

 

Hier fotografeer ik met de Canon mark III  EF 16-35 F2.8 groothoek lens en de EF 35mm F1.4L.

 

 

 

Het Leven:

 

Graag fotografeer ik het leven zelf; de geboorte, verjaardag, bruiloft, liefde vastleggen maar ook gewoon samen thuis zijn vastleggen. The things you take for granted … Voor je het weet is het alweer voorbij.

Tijdens het creatief proces flitsen altijd wel honderd beelden in mijn hoofd voorbij, maar vanuit het moment werken is het veel spannender en leuker. Momentjes vast leggen, geduldig zoeken naar het volgend momentje, in alle rust fotograferen.

 

 Bij een baby shoot krijg ik altijd de volgende vragen….

“Wat moet ik aan? Wat moet ik doen?”

Je hoeft niets te doen bij een newborn shoot. Elke move die iemand maakt is mooi. Het verschonen, het knuffelen met je pasgeboren baby... Ik leg het vast zodat iemand later terug kan kijken waarop je ziet hoe de dingen echt waren. Het huis, de dingen in het huis: dit zijn wij!

Die beelden herken je, daar zit emotie, die foto’s voel je. 

 

Fotograferen doe ik op mijn eigen manier, sfeervol, moody en rauw. What I see is what you get. 

 

Tip: Leg vast waar je van houdt, en print het. Geeft het als een cadeau aan je familie & vrienden. Mensen worden blij van een leuke foto in een lijstje. 

https://www.instagram.com/canonnederland/

https://www.canon.nl/

bottom of page