top of page

Newborn fotografie - Amsterdam

Je hoeft niets te doen voor een newborn shoot. Elke move die je maakt is mooi. Het verschonen, het knuffelen met je pasgeboren baby... Ik leg het vast zodat jullie later foto’s terugkijken waarop je ziet hoe de dingen echt waren. Het huis, de dingen in het huis: dit zijn wij!

Dit was een baby shoot in Amsterdam, extra speciaal omdat het huis nummer mijn geluksnummer is nr 43, en hun dochter dezelfde naam heeft als mijn dochter en de grote Jimmy Nelson boek op de tafel lag (die kleuren die aarde tinten heb ik in deze newborn shoot meegenomen ... zo mooi) toevallig mocht ik week eerder Jimmy Nelson event voor kunsthuizen galerie Leiden vast leggen, veel kleine toeval dingetjes, wat het extra magisch maakt, alsof het meant to be was dat ik vandaag hier moest zijn.

Voor dat ik begin met het fotograferen bij een newborn / baby / familie fotoshoot, kijk ik rond naar de kleuren in de huis, de sfeer, soort mensen en de vibe. Pas dan na een gesprek met de ouders begin ik met het fotograferen en weet ik ook wat voor lens ik zal gebruik en waar ik zal staan. Soms sta ik wat verder en gebruik ik een lens die daar goed bij past. Zo is ieder fotoshoot anders.

Datum van deze newborn fotoshoot is eens verzet omdat de baby erg klein was en zij eerst moest aankomen wat erg belangrijk is. Een baby shoot gebeurt meestal tussen 15 en 25 dagen na de geboorte.
Commentaires


bottom of page